0
A kosár üres

A kosár üres!

Összesen
0 Ft
+ ÁFA
Kategóriák

PEKTINBONTÓ ZIMOPEC 10 ml #/15

PEKTINBONTÓ ZIMOPEC 10 ml #/15

Cefrék, mustok és gyümölcslevek kezelésére szolgáló enzimkészítmény, amely teljesen lebontaja a pektineket, ezzel megkönnyíti a préselést és a későbbi derítési és szűrési műveleteket.

Pálinkacefrék esetén segíti a gyümölcsök íz- és illatanyagainak cefrébe oldódását.

161
Termékkód: 281

Alkalmazása:

Az anyagot 10-20-szoros vízmennyiségben, vagy mustban kell feloldani és egyenletesen szétterítve a cefréhez, musthoz, vagy gyümölcsléhez adagolni. 

 

Borkészítéskor:

A kezelés időtartama 1-2 óra (!).

A kezelési hőmérséklet optimuma 20 C fok.

Hűvösebb időjárás esetén a kezelés időtartama 3 óra is lehet.

Az enzim hatását folyamatosan figyelni kell és a kívánt eredmény elérése után a préselést azonnal meg kell kezdeni!

Adagolás:

1-2 g/100 liter, így a 10 ml, kb. 600-1200 liter cefréhez elegendő.

A Zimopec túladagolása, illetve a kezelési idő meghosszabítása a szőlőcefre elpépesedését okozhatja!

 

Pálinkacefrék készítésekor:

- A gyümölcsöket feltétlenül magozzuk ki!

- A Zimopecet a kifőzés előtt legalább 2-3 nappal a cefréhez kell adagolni.

- Adagoláskor és az azt követő napon javasolt a cefre alapos átkeverése.

 

Adagolás:

- Bogyós gyümölcsöknél (pl. málna): 1-2 gr / 100 liter

- Csonthéjasoknál  (pl: cseresznye, barack, szilva): 2-3 gr / 100 liter

- Alma és birs esetén: 4-5 gr / 100 liter

Értékelje a terméket
Mentés