BORÉLESZTŐ /bor és cefre/ 0,02 kg univerzális #/25
Normál erjesztési körülmények között megbízhatóan alkalmazható fehér és vörösborok, valamint gyümölcscefrék biztonságos kierjesztéséhez.
Az erjedés beindulása nagyon gyors, ezáltal gyorsan túlnövi a vadélesztőket.
Használatával tiszta ízű, egészséges borokat kapunk.
-
Optimális erjesztési hőmérséklete 15-30oC.
-
Az erjedés beindulása gyors, a főerjedés egyenletes.
-
Habképzése közepes.
-
Jó alkohol kihozatallal rendelkezik, 16.5 g/l cukorból képez 1 tf% alkoholt.
-
Alkoholtűrő képessége 13,5 tf%.
-
Kevés illósavat képez.
-
Piruvát és acetaldehid képzése csekély.
-
Neutrális jellegű élesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget.
-
Viszonylag tömör seprőt ad.
-
Tápanyagigénye közepes
Mikrobiológiai jellemzők:
-
<10 vadélesztő / 106 élesztő sejt
-
<10 baktérium / 106 élesztő sejt Salmonella nem kimutatható 25 g termékben.